Menen breekt wereldrecord verhaal schrijven


In het kader van Wij, Varkenland organiseerde de stad Menen, CC De Steiger en andere partners onlangs een wereldrecordpoging: binnen 24 uur een verhaal schrijven met zoveel mogelijk verschillende schrijvers. De poging startte om ca. 7u 's morgens onder leiding van auteur en ereburger Willy Spillebeen. Rond 3u30 's morgens was het wereldrecord veroverd met 964 schrijvers.

Het wereldrecord was het hoogtepunt van het Wij, Varkenland weekend, het West-Vlaamse kunst- en cultuurproject dat door gans West-Vlaanderen trekt en ook in Menen halt hield. De wereldrecordpoging vond plaats in cultuurcentrum De Steiger, het epicentrum voor Wij, Varkenland in Menen. De basis van het verhaal, opgesteld door Willy Spillebeen, vertrok vanuit een onopgeloste moordzaak in Menen ergens eind de jaren zeventig.

Het was de hele dag bang afwachten of het bestaande record - met 953 schrijvers was het record in Ierse handen - al dan niet gebroken zou worden. Scholen, verenigingen en honderden andere mensen zakten naar CC De Steiger af om er hun 'zinnetje' bij te dragen aan dit unieke project. Omstreeks 3u30 was het dan zover: er werd afgeklopt op 964 schrijvers, het wereldrecord 'een verhaal schrijven met zoveel mogelijk schrijvers' uit het Guiness Book of Records staat voortaan op naam van de stad Menen!

Een fotoreportage met sfeerbeelden kun je hier bekijken. Meer info over "Wij, Varkenland" vind je op www.wijvarkenland.be.

0 reacties:

Een reactie posten