Nieuw: tablets in de bib!


In de Kortrijkse bib kun je sinds kort kennismaken en experimenteren met tabletcomputers. Deze handige en gebruiksvriendelijke toestellen zijn inmiddels aan een ware opmars begonnen en worden steeds populairder bij allerlei gebruikers, zowel jong als oud, beginners en gevorderden.

Beide tablets, een Apple iPad en een Asus Transformer, zijn door de bib uitgerust met allerlei "apps", handige programma's waarmee je oa. kunt surfen, video's bekijken, zoeken in databanken, sociale media raadplegen, e-books lezen, e-mailen, luisteren naar muziek, enz... Via de Apple iPad kun je ook kennismaken met het nieuwe aanbod digitale tijdschriften en kranten.

De tabletcomputers hebben beiden een multi-touchscherm waarmee de toestellen makkelijk te bedienen zijn met je vingers. Je kan kennismaken met twee besturingssystemen: "iOS" van Apple (iPad) en "Android" van Google (Asus Transformer).

Je kan de tabletcomputers vrij uittesten en gebruiken in de leeszaal van de bibliotheek. Heb je een vraag, opmerking of feedback over dit project, spreek gerust een medewerker aan!

Meer info: www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten