Prijs voor Vormgeving van de provincie West-Vlaanderen 2012


In het Kortrijkse Broelmuseum loopt momenteel de tentoonstelling 'Vierjaarlijkse Prijs Vormgeving', in kader van de Vierjaarlijkse Prijs voor Vormgeving van de provincie West-Vlaanderen. Deze prijsuitreiking wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd en focust zich op zowat alle disciplines binnen de vormgeving: meubilair, verlichting, textiel, mode, consumptiegoederen, bagage, mobiliteit, elektronica, grafische vormgeving, webdesign, enz.

De drie laureaten van 2012 zijn Jürgen Maelfeyt (°1974, Veurne), Dirk Wynants (°1964, Turnhout) en het duo Jan Wouter Hespeel (°1972, Kortrijk) & Randoald Sabbe (°1973, Brugge). Maar de jury zag ook in de ontwerpen van Leen Depooter en Alain Monnens veel potentieel en zij ontvingen dus beide een mooi 'Ereplakkaat'. 

Leen Depooter is als grafisch ontwerper hoofdzakelijk actief in de boekensector en houdt zich vooral bezig met het vormgeven van kinderboeken. Ze won hiermee ook al een aantal prijzen waaronder tweemaal de Plantin-Moretusprijs (2009/2010) en Best Vormgegeven Boeken (2012).
Uit het juryverslag: "Leen Depooter stelt zich als grafisch vormgeefster bescheiden op, ten dienst van het evenwicht tussen verhaal en illustraties.
Ze heeft oog voor detail en laat niets aan het toeval over. Haar werk kenmerk zich door de aandacht voor het ambachtelijke aspect en het mooi verzorgde drukwerk.
De stijl van Leen Depoorter is erg poëtisch en uniek."

Tentoonstelling "Prijs voor vormgeving van de provincie West-Vlaanderen" in Broelmuseum Kortrijk van 19 oktober tot 2 december

0 reacties:

Een reactie posten