Vandaag: Boterhammen in de bib - Brigitte Raskin

Vandaag is Brigitte Raskin te gast als spreker in de Kortrijkse bib in het kader van de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Brigitte Raskin, winnares van de AKO Literatuurprijs in 1989 met haar debuut Het Koekoeksjong, gaat in haar nieuwe boek 'De taalgrens: of wat de Belgen zowel verbindt als verdeelt' op zoek naar wat de Belgen zowel verbindt als verdeelt. Hoe kwam de Germaans-Romaanse taalgrens tot stand? Was ze van belang in de Belgische geschiedenis vóór 1830? En waarom was de sociale taalgrens tussen de elite en het volk een grotere hindernis dan de regionale taalgrens tussen Vlamingen en Walen?

In een antwoord op die vragen doorkruist historica Brigitte Raskin de Europese en Belgische geschiedenis van 500 v. Chr. tot de Belgische staatshervorming omstreeks 2000. Ze belicht het BHV-probleem van de Napoleontische tijd tot de 21ste eeuw. Het maakt van De taalgrens een heldere en complete studie voor wie inzicht wil krijgen in onze Belgische geschiedenis en in de politieke actualiteit.

Boterhammen in de bib met Brigitte Raskin - 22.10.12 - 12u15 - € 5 / CJP: € 2,5 - Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30  - info en tickets: www.vormingplusmzw.be, info@vormingplusmzw.be, 056 26 06 00

0 reacties:

Een reactie posten