Dit weekend: Wij VarkenLand!Het project Wij, VarkenLand landt op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november in Kortrijk en slingert zich een weg van de gloednieuwe Budafabriek via Budascoop naar K in Kortrijk.

Tal van erg verschillende partners schaarden zich in Kortrijk achter het project Wij Varkenland: Academie, tal van Basisscholen, de Beroepsvereniging der Beenhouwers van Kortrijk en omliggende, de Bibliotheek, café De Dingen, De Kreun, Buda::lab van DesignRegio Kortrijk, Howest, Ondernemerscentrum Kortrijk, Katho, Kulak, Kunstencreatie KSO, Passerelle, Strategische Cel Stad Kortrijk, Zorghotel H. Hart, vzw Wit.h... Zij ontwikkelden allerhande activiteiten en installaties die vertrokken van het varken als icoon enerzijds en de identiteit van Kortrijk als innovatieve en toekomstgerichte stad anderzijds.

Kortrijk kijkt naar West-Vlaanderen en toont zichzelf.

Op vrijdag 9 november concentreert het programma van Wij Varkenland Kortrijk zich rond de Budafabriek, waar om 19 uur de overzichtsexpo Wij VarkenLand in West-Vlaanderen opent i.s.m. Provincie West-Vlaanderen. Daarop wordt een overzicht gegeven van het hele traject dat Wij Varkenland aflegde. Tegelijk worden al een aantal beeldende installaties van Kortrijkse partners geopend.

Op zaterdag 10 en zondag 11 november is de Budafabriek de kernplek voor allerlei activiteiten die speciaal voor dit weekend werden ontwikkeld. Het is tevens de startplaats voor een parcours waarbij op diverse plekken in de stad Kortrijkse installaties rond Wij Varkenland te zien zijn, o.a. in Budastraat, Overleie, Wijngaardstraat tot in K in Kortrijk.


Wij, Varkenland is een creatief onderzoek naar identiteit in West-Vlaanderen in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en onder leiding van theatermaker Lucas De Man en filmmaker Gilles Coulier. Het project vertrekt vanuit sleutelvragen over identiteit, regionalisering en het zoeken/verlangen naar ‘roots'.

Wij, VarkenLand voert het onderzoek tussen september en eind oktober 2012 in 8 West-Vlaamse gemeenten: Meulebeke, Kortemark, De Panne, Poperinge, Diksmuide, Menen, Zonnebeke en Tielt. In november wordt dat onderzoek afgerond en gepresenteerd in de 3 steden waar de producerende kunstencentra gevestigd zijn: Kortrijk, Oostende en Brugge.

In alle 8 gemeenten wordt een theatersolo, een kortfilm, een multimediale installatie én een eigen ‘gemeentelijke installatie' gepresenteerd. In de 3 finalesteden wordt dit programma aangevuld met een expo van àlle gemeentelijke installaties, inclusief activiteiten en lezingen die dit onderzoek verder uitdiepen, illustreren en contextualiseren.


Wij VarkenLand - 09.11.12 t.e.m. 11.11.12 - Buda Kunstenfabriek, Kapucijnenstraat 10, Kortrijk - doorlopend en gratis - Meer info: www.wijvarkenland.be of 056 22 10 01 www.wijvarkenland.be

0 reacties:

Een reactie posten