Internationale filmprijzen voor Vlaamse kortfilms

Afgelopen weekend sleepten maar liefst drie Vlaamse kortfilms prijzen in de wacht op verschillende  internationale filmfestivals. De veelbekroonde korte animatiefilm "Oh Willy", van Emma de Swaef and Marc James Roels, viel opnieuw in de prijzen met achtereenvolgens, de prijs voor de beste animatiefilm op het Internationaal Filmfestival van Amiens, de Grand Prix voor beste film op het 38ste filmfestival van Badalona en de Premio Cine Club Fas op het 54stee Zinebi Filmfestival in Bilbao.



De kortfilm "Rotkop", van regisseurs Jan en Raf Roosens, won het Internationaal Filmfestival van Gijon zowel de prijs voor beste regie als de prijs voor beste scenario (Bert Van Dael en Sanne Nuyens). De prijs voor de beste actrice ging naar Janis Vercaempst voor haar rol in de "Badpakje 46".

In Gijon viel nog meer goed nieuws te rapen voor de Vlaamse animatiesector. Drie coproducties waar de Brusselse filmstudio Walking The Dog bij betrokken is, werden er onderscheiden: "Pinocchio" van Enzo d'Alò won de Enfants Terribles-prijs voor beste speelfilm, terwijl "Le jour des corneilles" van Jean Christophe Dessaint en "A monster in Paris" van Bibo Bergeron beiden een eervolle vermelding ontvingen van de Animaficx Jury.

(via: Vlaams Audiovisueel Fonds)

Meer info: www.vaf.be

0 reacties:

Een reactie posten