18de editie Internationaal Kortfilmfestival Leuven: de winnaars


Op de slotavond van de 18de editie van het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven werden de winnaars van de jaarlijkse kortfilmcompetitie bekendgemaakt. De Vlaamse regisseur Benoit De Clerck kreeg voor zijn kortfilm "The importance of sweet and salt" de prijs van de jury in de Vlaamse competitie voor korte fictiefilms. Hieronder kun je een trailer bekijken van zijn kortfilm:


De juryprijs in de Europese kortfilmcompetitie ging naar de "Premature" van de Noorse regisseur Gunhild Enger. Vermits het Kortfilmfestival in Leuven recent een "Oscar qualifying festival" is, worden beide kortfilms bovendien opgenomen in de longlist voor de Oscar voor beste kortfilm in 2014.

"Dood van een schaduw" van de Vlaamse regisseur Tom Van Avermaet en met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, kreeg de publieksprijs voor beste Vlaamse kortfilm. In de Europese competitie ging die naar de romantische komedie "Zu Dir" van de Duitse regisseur Sylvia Borges. De juryprijs voor het beste debuut ging naar Wouter Bovijn, eindejaarsstudent aan het RITS, voor zijn kortfilm "Tweesprong".

Een volledig overzicht van alle genomineerden, winnaars en "Wildcards" vind je op www.kortfilmfestival.be.

0 reacties:

Een reactie posten