'Álbum Ilustrado 2012' voor Klaas Verplancke

"Compota de manzana", de Spaanse vertaling van "Appelmoes" (uitg. Eenhoorn) van de Vlaamse  illustrator en jeugdauteur Klaas Verplancke, is bekroond met de "Álbum Ilustrado 2012" de prijs voor het beste prentenboek 2012 door de Madrileense Boekverkopersvereniging.

De jury baseerde haar keuze voor Verplanckes boek op "de perfecte balans tussen de tekst en de beelden". Daarnaast "sluit Compota de manzana moeiteloos aan bij de leefwereld van jongere lezers en vertoont het boek een glimp vannostalgie die meteen de aandacht trekt van volwassenen. Het is een boek dat een realistisch beeld geeft van de relaties tussen ouders en kinderen, waar liefde veel verder gaat dan de eenvoudige gebaren van tederheid en de ruzies die dagelijks binnen families plaatsvinden".

Appelmoes werd al vertaald in het Deens, Zweeds, Koreaans, Japans, Portugees, Spaans en Engels. Een Chinese en een Hongaarse editie zijn in voorbereiding. Het illustratiewerk van van het boek werd geselecteerd voor de prestigieuze Bologna Illustrators Exhibition 2012. De Engelse vertaling,  "Applesauce", werd onlangs geselecteerd voor de "Kirkus 'Best Children's Books 2012'", de 100 beste prentenboeken van het afgelopen jaar.

De jeugdboeken van Klaas Verplancke kun je ontdekken in de collecties van de Kortrijkse bibliotheek. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: www.eenhoorn.be, illustraties (c) Klaas  Verplancke)

0 reacties:

Een reactie posten