Bib tipt: 'Howest Radio for Life' radiomarathon


De laatstejaarsstudenten journalistiek van Howest Kortrijk wagen zich met de actie "Radio for Life 2012" opnieuw aan een radiomarathon. Vanaf dinsdag 18 december om 12 uur maken zij live radio vanuit de cafetaria van de campus in Renaat De Rudderlaan in Kortrijk. Eindigen doen ze -hopelijk- zestig uur later in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 december om middernacht.

Op 21 december vergaat de wereld, althans als het van de Maya's afhangt. Onder de titel ‘Gone in 60 hours' wapenen de studenten zich met alles waarmee je een Apocalyps kan overleven: een studio in een bunker, voedsel in conserven, wapens en wilde beesten. Om hun gasten met de grootste zorg mentaal voor te bereiden op het definitieve afscheid is er de wensput.

"Time is money", zeker in de laatste uren van je leven. En stel, je weet maar nooit, dat je het overleeft, dan kan je maar beter goed voorbereid zijn om dat te vieren.



De studenten zamelen geld in voor het nieuwjaarsfeest van de Unie der Zorgelozen, een sociaal-artistiek theatergezelschap uit Kortrijk met een sterk maatschappelijk engagement. In deze vercijferde wereld streven de studenten niet naar een eindbedrag, maar verzamelen ze centen in schijven die het feest van de Zorgelozen telkens wat aangenamer maken: eerst de koffie, dan is er genoeg voor fruitsap, vervolgens de gebakjes en wie weet kan er een glaasje bubbels vanaf. Door deze creatieve samenwerking met de Unie der Zorgelozen staan de studenten waar ze enkele maanden later moeten staan als jonge journalisten; met hun twee voeten in de maatschappelijke realiteit.

Luisteraars kunnen de studenten dag en nacht aan het werk zien, horen en lezen op de website www.radioforlife.be en via Facebook en Twitter. Of breng hen op elk moment van de dag een bezoek op de campus in Renaat De Rudderlaan 6 in Kortrijk.

De studenten worden bijgestaan door gastpresentatoren: o.a. full-time nonsensbestrijder Gili en Radio 2 presentatrice Margot Derycke beloofden hun komst. Akoestische livesets zijn er van de fonkelnieuwe Kortrijkse band Nuns and Chips en Druzhnik.

Verwacht je aan een stevige journalistieke brok radio over alles wat de mensheid kan bedreigen, met interviews, gasten, reportages en uiteraard vlammende teksten van de Unie der Zorgelozen!

(via: Howest)

Meer info: www.radioforlife.bewww.howest.bewww.uniederzorgelozen.be

0 reacties:

Een reactie posten