Bib tipt: Musée Mobile in Kortrijk


Op vrijdag 4 januari 2013 houdt Musée Mobile halt op de parking aan de Broelkaai, vlak voor het Broelmuseum. Het MuMO is een reuzengrote truck waarin kinderen van 6 tot 11 jaar gratis het werk van internationale kunstenaars ontdekken en beleven.

Het Musée Mobile is een realisatie van Lille3000 op initiatief van Ingrid Brochard, stichtster van L'art à l'enfance, die kinderen op jonge leeftijd met kunst wil confronteren. Op hun tocht doorheen de camion krijgen de kinderen deskundige, Nederlandstalige begeleiding. Een MuMobezoek voor de kinderen duurt max 1u. en is volledig gratis!

De buitenkant van de truck trekt aan door de gekende strepen van Daniel Buren en het gigantische rode konijn op het dak van Paul McCarthy. Maurizio Cattelan creëerde een groot intrigerend gat waar kinderen door moeten kijken om een foto te ontdekken!
Binnen in het mobiele museum vallen kinderen van de ene verrassing in de andere: een ludieke lichtinstallatie van James Turrell, een veelkleurige vloer van Jim Lambie, een trap met schoenzolen van Nari Ward, een rhinoceros van Huang Yong Ping, muurschilderiijen, zoenbeeldjes, zitpoefjes en kortfilms...


www.musee-mobile.fr | www.lille3000.eu

0 reacties:

Een reactie posten