Boterhammen in de bib met Antoon Vandeputte: 'Er leven mensen achter de muren'

Op maandag 21 januari is Antoon Vandeputte te gast als spreker in de Kortrijkse bib in het kader van de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Dat onze gevangenissen in slechte staat zijn, is geen groot nieuws. De gebouwen zijn verouderd en er zijn te weinig cellen. De publieke opinie ligt hier echter zelden wakker van. Integendeel, ze is van mening dat je "criminelen niet moet verwennen".

Antoon Vandeputte is aalmoezenier in de gevangenis van Brugge, een gevangenis met 900 gedetineerden en 30 verschillende nationaliteiten. Zijn bekommernis is wat het met een mens doet om een gevangene te zijn. Hij probeert aanwezig te zijn en de gevangenen te helpen bij hun vragen, ongeacht wat de gevangene op zijn kerfstok heeft. Daarbij gaat hij uit van het re-integratie-ideaal.

Boterhammen in de bib met Antoon Vandeputte - 21.01.13 - 12u15 - Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30 - €5 / CJP: €2,5 - info & tickets: Vormingplus MZW, wandelweg 11 Kortrijk,www.vormingplusmzw.be, info@vormingplusmzw.be, 056 26 06 00

0 reacties:

Een reactie posten