Eerste boekloze bibliotheek gepland in Texas

(foto's: (c) Bexar County, Texas)
De eerste volledig digitale bibliotheek van Amerika gaat deze herfst open in de stad San Antonio in Texas en is gebaseerd op het bekende design van een Apple store. "BiblioTech" is de naam van Amerika's eerste, boekloze bibliotheeksysteem. Het eerste prototype in San Antonio zal 150 e-readers, 50 computerstations, 25 laptops en 25 tablets aanbieden aan haar bezoekers.

Nelson Wolff, initiatiefnemer en rechter van Bexar County, vond zijn inspiratie voor dit project door het lezen van de de biografie van Apple stichter Steve Jobs. Wolff beschrijft zichzelf als een fervent lezer met een collectie van duizend eerste edities van boeken. Hij vindt de boekloze bibliotheek het tijdig antwoord op de grote stijging in gebruik van tablets en e-readers. "Boeken zijn belangrijk voor mij maar de wereld verandert en dit is de beste, meest efficiënte manier om diensten aan te bieden aan onze samenleving", aldus Nelson Wolff.

Via het BiblioTech systeem kunnen bibliotheekbezoekers boeken lezen op elk toestel in de bibliotheek, een e-reader ontlenen of zelfs boeken op hun eigen e-reader laden.

(via: huffingtonpost.com)

0 reacties:

Een reactie posten