Gedichtendag in Kortrijk


Poëzie lijkt zich soms in de marge van de kunsten te bevinden, het kleine broertje van de literatuur, de verstekeling van de letteren. Maar één keer in het jaar worden de straten met poëzie versierd, wordt de radio bezet door de stemmen van de poëzie en ligt tussen de waar van de slager een vers gedicht...

Naar goeie jaarlijkse traditie wordt eind januari Gedichtendag georganiseerd. Dit keer is de Gedichtendag, op 31 januari, de start van een heuse gedichtenweek, die tot donderdag 7 februari loopt. Ook in Kortrijk gaat dit initiatief niet onopgemerkt voorbij.

DeDingen, Oxfam Bookshop, Boekhandel Theoria, Schouwburg Kortrijk, Vormingplus MZW en de Openbare Bibliotheek van Kortrijk organiseren op vrijdag 1 februari 2013 een gratis, toegankelijk en laagdrempelig poëziegebeuren.

Die dag, van 12u tot 13u30, krijgt poëzie in DeDingen en Oxfam Bookshop het eerste en het laatste woord. Daarvoor nodigen we een schare Kortrijkse figuren uit. Zij duiken in hun poëziearchief om de goegemeente te laten delen van hun geliefkoosde gedichten, hun "voorkeursgerecht" van de poëzie. Met eigen werk of dat van anderen.

De volgende gasten hebben hun komst al bevestigd: burgemeester Vincent Van Quickenborne, schepen van cultuur Ann Vandersteene, muzikanten Sigiswald Kuijken en Marleen Thiers, Pol Coussement (Polydans), dichter Rik Dereeper en Kristof Jonckheere (artistiek coördinator Kunstencentrum Buda).

Gedichtendag in Kortrijk - 01.02.13 - 12u tot 13u30 - DeDingen, Budastraat 12 en Oxfam Bookshop, Budastraat 21, Kortrijk - Meer info: 056 27 75 00, bibliotheek@kortrijk.be, www.gedichtendag.com

0 reacties:

Een reactie posten