London Critics's Circle Film Awards 2013De film "Amour" van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke was afgelopen zondag de grote winnaar op de 33ste London Critics' Circle Film Awards en kreeg de prijs voor film van het jaar en het beste scenario. De 85-jarige actrice Emmanuelle Riva werd bekroond als beste actrice.

"Amour" vertelt het verhaal van een bejaard echtpaar, van wie de vrouw na een hersenbloeding begint af te takelen. De film won vorig jaar naast de Gouden Palm in Cannes ook verschillende internationale filmprijzen. De film is dit jaar ook de topfavoriet voor de Oscar voor niet-Engelstalige film.

De Taiwanese regisseur Ang Lee kreeg de prijs voor beste regie voor zijn fim "Life of Pi", de verfilming van het gelijknamige boek van Yann Martel ("Het leven van Pi"). Beste Britse film werd "Berberian sound Studio". Verder gingen nog prijzen naar Joaquin Phoenix (beste acteur) en Philip Seymour Hoffman (beste mannelijke bijrol) voor hun rol in "The Master" en Anne Hathaway (beste vrouwelijke bijrol) in "Les Misérables". De Britse actrice Helena Bonham Carter kreeg de Dilys Powell Award, de hoogste onderscheiding van de London Film Critic's Circle, voor haar ganse filmcarriere.

De London Critic's Circle bestaat uit meer dan 120 Britse filmcritici, omroepen en schrijvers die dit jaar kozen uit meer dan 200 genomineerden. Een volledig overzicht van alle prijzen kun je nalezen op de website van de London Film Critic's Circle.

Meer info: www.criticscircle.org.uk

0 reacties:

Een reactie posten