Poëziewedstrijd Cobra.be

 

Cobra.be ging onlangs van start met haar jaarlijkse poëziewedstrijd in de aanloop naar Gedichtendag op 31 januari. Het thema van Gedichtendag is dit jaar "Muziek" en om die reden ging Cobra.be in zee met Guido Belcanto, koning van het Vlaamse levenslied.

Guido Belcanto diepte een melodie op waarop hij zelf nog geen tekst geschreven heeft. Zijn oproep aan alle gelegenheidsdichters ligt voor de hand: Schrijf een poëtische liedjestekst die gezongen kan worden op deze melodie. Guido geeft een eerste aanzet met enkele zinnen. Je kan daarop voortbouwen of vanaf nul beginnen en een totaal andere tekst verzinnen. Alles kan, zolang de tekst maar op de melodie past. Je kan je schrijfsels nog tot woensdagmiddag 30 januari kwijt op de wedstrijdpagina van Cobra.be.

Elke Cobra-bezoeker kan tot en met woensdagmiddag 30 januari zijn stem uitbrengen op zijn favoriete gedicht. Uit de tien gedichten met de meeste stemmen kiest Guido Belcanto als enig jurylid de winnaar. Die winnaar wordt op Gedichtendag, op donderdag 31 januari, bekend gemaakt in het radioprogramma De Madammen op Radio 2. Guido Belcanto zal het lied met de winnende tekst live spelen. De winnaar krijgt bovendien een cultureel weekendje voor twee personen in de Condroz cadeau. Dat bestaat uit een verblijf in Bed & Breakfast Casa Bo in het dorpje Falaën, een diner in het gastronomische restaurant La Fermette en een rondleiding in het Maison de la Pataphonie in Dinant, een plek waar je muziek op een heel creatieve manier kunt beleven.

In het filmpje bovenaan kun je het lied van Guido Belcanto beluisteren.

0 reacties:

Een reactie posten