Quindo's 'Level Up': radio voor gamers

Duizenden jongeren zijn in de ban van gaming, en toch krijgen games en gamecultuur zelden aandacht  op de radio. De Kortrijkse jongerenradio Quindo wil daar iets aan doen met "Level Up", een nieuw, internationaal gameprogramma. Elke donderdag om 19u. En nee, Level Up is er niet alleen voor geeks.

Presentatoren van dienst zijn Travis Evashkevich en Jens Vanderbeke, allebei student aan de Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) in Kortrijk. Elke week behandelen ze een specifiek thema over gaming, zoals muziek, artwork en modeling. Maar evengoed thema’s als game-verslaving komen aan bod. En elke week wordt een game-wedstrijd gespeeld, live in de studio.

Ook muziek heeft een belangrijke rol in Level Up. Verwacht geen Britney Spears of One Direction, alleen game-muziek en soundtracks worden de ether ingestuurd.

Level Up wil bewijzen dat gamers meer zijn dan geeks met een wereldbeeld dat zich beperkt tot het beeldscherm. Met rondetafelgesprekken en originele rubrieken willen de producers van de show hun passie voor gamen ook delen met zij die er helemaal niets over kennen.

Level Up is elke donderdag te beluisteren van 19u. tot 20u. op www.quindo.be en via podcast op www.mixcloud.com/MedialabKortrijk

De vorige aflevering, van donderdag 10 januari, kun je hieronder beluisteren:


Meer info: www.quindo.be

0 reacties:

Een reactie posten