Rik Dereeper wint 'Poëzie swingt op Cobra.be'

Naar aanleiding van de 14e Gedichtendag organiseerde Cobra.be ook dit jaar een poëziewedstrijd, Poëzie swingt op Cobra.be. Geïnspireerd op het algemene gedichtendagthema 'muziek' luidde de opdracht als volgt: schrijf een poëtische liedjestekst op een melodie van Guido Belcanto.

In amper twee weken tijd werden er ruim honderd teksten ingezonden waarop iedereen zijn of haar stem kon uitbrengen. De teksten met de meeste stemmen kwamen in de top tien terecht en dan was het aan Guido Belcanto zelf om de winnaar aan te duiden. Tijfelend tussen Wie (Frederik Adams) en Divide et impera (Rik Dereeper) koos hij tijdens een live-uitzending van de Radio 2-madammen uiteindelijk voor de tekst van Dereeper die zo een cultureel weekend in de Condroz in de wacht sleept. De volledige tekst van kan je op cobra.be nalezen.

Rik Dereeper (Torhout, 1962) woont en werkt in Kortrijk en is met deze overwinning niet aan zijn proefstuk toe. Hij schrijft en publiceert al ruim 25 jaar poëzie en won al talloze prijzen. Ook aan de poëziewedstrijd van Cobra.be nam hij al deel en werd toen verdienstelijk tweede.
“Het is het enige gedicht uit de top tien dat mij heeft doen lachen, het is tof en mooi geschreven. Het is dan wel politiek geladen, maar ik kan er ook achter staan. Het is ook de tekst die het best in de mond ligt om te zingen.”
Guido Belcanto over 'Divide et impera'

www.rikdereeper.be, www.gedichtendag.org, www.cobra.be

0 reacties:

Een reactie posten