VSB Poëzieprijs 2013 voor Ester Naomi Perquin

De Nederlandse dichteres Ester Naomi Perquin won gisterenavond de VSB Poëzieprijs 2013 voor haar dichtbundel Celinspecties. Tijdens de prijsuitreiking in Utrecht ontving ze de geldsom van 25000 EUR en een glaskunstwerk van Maria Roosen.

Ester Naomi Perquin laat ons in haar bundel Celinspecties kennismaken met een wereld die zij nietsontziend en teder ontvouwt. De bundel toont meer dan alleen de geschiedenis van afzonderlijke criminelen die we van binnenuit leren kennen. Meer dan alleen deze geschiedenissen schept Celinspecties een wereld waarin we ons allemaal bevinden en waar we niet aan kunnen ontsnappen – met vragen over schuld en over het toeval, dat van alle mogelijkheden die we hebben levens maakt.
Perquin confronteert ons met onze beperkingen in ruimte en tijd, in gedrag en gedachten, in gevoel en talent om teder te zijn. In onze beperking om aan onszelf te ontsnappen. De openingszin van de bundel luidt: ‘Liet me argeloos vallen die dag in andermans leven, andermans / autorijles, boodschappenlijstjes, college, in andermans / aarzelingen, beginnende benen op dansles.’

Wij kunnen u aanraden met dezelfde argeloosheid Celinspecties open te slaan, een onthutsend mooie dichtbundel van noodzaak, verlangen en schitterend mislukken opgetekend door Ester Naomi Perquin.
Uit het juryrapport
Met de 75 dichtbundels die in aanmerking kwamen, werd een shortlist samengesteld met deze vijf genomineerden:

  • Ester Naomi Perquin - Celinspecties
  • H.H. ter Balkt - Vliegtuigmagneet
  • Sybren Polet - Virtualia. Teletonen
  • Menno Wigman - Mijn naam is Legioen
  • Luuk Gruwez - Wijvenheidewww.vsbpoezieprijs.nl 

0 reacties:

Een reactie posten