BAFTA awards 2013: de winnaars

De films "Argo" en "Les Misérables" zijn de grote winnaars geworden op de 66ste editie van de BAFTA-awards. De prestigieuze filmprijzen worden aanzien als de Britse tegenhangers van de Amerikaanse Academy Awards (de Oscars) en worden jaarlijkse uitgereikt in het Royal Opera House in Londen.Argo, van en met Ben Affleck, won de belangrijkste prijzen: beste film en regisseur. Daarnaast won de film ook de prijs voor beste montage. De musical Les Misérables sleepte vier kleinere prijzen in de wacht: beste actrice in een bijrol voor Anne Hathaway, beste geluid, beste aankleding en beste make-up.

Grote favoriet "Lincoln" van regisseur Steven Spielberg kon slechts één van de tien nominaties verzilveren, die van beste acteur voor Daniel Day-Lewis voor zijn vertolking van president Lincoln. Bondfilm "Skyfall" won twee awards: beste Britse film en beste originele soundtrack.

"Amour" van de Oostenrijkse regisseur Michael Haneke viel opnieuw in de prijzen als beste niet-Engelstalige film. Hoofdrolspeelster Emmanuelle Riva (85) kreeg de Bafta voor beste actrice. "Django unchained" van Quentin Tarantino won de prijs voor het beste originele scenario en de prijs voor beste acteur in een bijrol voor Christoph Waltz. "Life of Pi" van de Taiwanese regisseur Ang Lee, gebaseerd op het gelijknamige boek van Yann Martel,  sleepte twee Bafta's in de wacht gesleept, die voor beste cinematografie en beste visuele effecten.

Een overzicht van alle laureaten kan je hier terugvinden.

Meer info: www.bafta.org

0 reacties:

Een reactie posten