Bib tipt: Picturale 2013

Nog t.e.m. 24 maart 2013 kun je de 5e editie van Picturale bezoeken in Cultuurcentrum De Ververij in Ronse. Picturale is een tweejaarlijkse tentoonstelling van illustraties en jeugdliteratuur. Meer dan 80 
gevestigde en beginnende Vlaamse kunstenaarsillustratoren werken hieraan mee. Eregast van deze editie is Kaatje Vermeire, winnaar van vorige editie, die een unieke overzichtstentoonstelling geeft van haar eigen werk.

Kaatje Vermeire geeft dit jaar de fakkel door aan de nieuwe laureaat, Sabien Clement (Kortrijk, °1977). De vijfkoppige jury, onder het voorzitterschap van journaliste Jelle Van Riet, loofde Clement als "iemand met de kwaliteiten van een Flandrien: karakter, techniek, inzicht, instinct." De jury loofde verder "Haar vakmanschap, visie, souplesse, lef, diepgang en eigenzinnigheid".

De jury van de debutantenwedstrijd bekroonde Joris Thys, die eerder dit jaar ook al Goed voor Druk won, de wedstrijd van De Leeswelp en de Vlaamse Illustratoren Club. De jury vond zijn werk "toegankelijk en tijdloos, zijn personages dynamisch en expressief. […] Dit is een illustrator die blijk geeft van vakmanschap en van zwierig tekenplezier". Shanna Coppens kreeg op deze vijfde editie van de Picturale de Knack Weekendprijs. Ook zij kreeg tijdens Goed voor Druk al een eervolle vermelding.

Meer info: www.picturale.be

0 reacties:

Een reactie posten