Filmfestival Berlijn 2013

Op het Filmfestival van Berlijn 2013 ging afgelopen weekend de belangrijkste prijs, de Gouden Beer, naar Child’s Pose. Deze film van Calin Peter Netzer over de corruptie en de morele malaise waarin de Roemeense bourgeoisie zich bevindt, was een grote favoriet bij critici en publiek. De film, in ware documentaire stijl gedraaid, is het verhaal van een jongen die een kind doodrijdt en een lange gevangenisstraf riskeert. Zijn moeder doet er echter alles aan om dit te voorkomen. Ze probeert getuigen om te kopen en biedt zelfs de ouders van het slachtoffer geld aan.

Een andere favoriet was de Chileense film Gloria, over een gescheiden vrouw op leeftijd die zich in het uitgaansleven stort. Hoofdrolspeelster Paulina Garcia ontving voor haar vertolking de Zilveren Beer voor beste actrice.
Eerder verrassend was de winnaar van de grote prijs van de jury. De Bosniër Danis Tanovic nam deze zilveren beer in ontvangst voor zijn ruige, realistische drama over het leven van Romazigeuners, An Episode in the Life of an Iron Picker. Nazif Mujic ontving de zilveren beer voor beste acteur voor zijn rol in deze film.
De jury van het 63e Filmfestival van Berlijn, stond onder leiding van Wong Kar Wai, een regisseur uit Hong Kong. De volledige lijst met laureaten kan je hier raadplegen. 

www.berlinale.de


0 reacties:

Een reactie posten