Jack White ambassadeur van Record Store Day

Jack White, de voormalige frontman van The White Stripes, is aangesteld tot ambassadeur van Record Store Day, een iniatief om onafhankelijke muziekwinkels in de kijker te plaatsen. White stapt in de voetsporen van muzieklegendes als Ozzy Osbourne en Iggy Pop, die in 2012 het boegbeeld van de actie waren.

De organisatie gaf dit jaar de voorkeur aan Jack White omdat hij naast muziekmaker ook een muziekwinkel en een eigen platenlabel heeft. Zelf is de excentrieke zanger alvast erg opgetogen dat hij zijn naam mag koppelen aan de ludieke actie: "Er zit een zekere schoonheid in het bezoeken van een muziekwinkel", volgens White. "Ik wil op elke mogelijke manier helpen, zodat mensen weer opgewonden kunnen zijn over iets nieuws dat hun kijk op de wereld, op kunst, op anderen en op zichzelf kan veranderen. We moeten elkaar wakker schudden."

Record Store Day wordt sinds 2008 georganiseerd op de derde zaterdag van april. Het internationale evenement is bedoeld om onafhankelijke muziekwinkels in de kijker te zetten en mensen aan te sporen om opnieuw een platenzaak binnen te stappen. Dit jaar valt Record Store Day op zaterdag 20 april.


Meer info: www.recordstoreday.comjackwhiteiii.com

(bron tekst: deredactie.be)

0 reacties:

Een reactie posten