Rage Against The Machine maakte hét nummer van de jaren 90

Het nummer "Killing In The Name" van de Amerikaanse rap metal band Rage Against The Machine is volgens de luisteraars van Studio Brussel hét nummer van de jaren '90. "Smells Like Teen Spirit" van Nirvana stond tot ieders verrassing op nummer 2.

Studio Brussel dook de voorbije week opnieuw de jaren '90 in en ging niet alleen op zoek naar het beste nummer uit dat decennium. Luisteraars konden ondermeer stemmen voor de beste film, beste politicus, beste tv-programma en de babe van de jaren '90.

Maar uiteraard was de muziek het belangrijkste. Luisteraars konden hun top 5 van jaren '90 insturen. Uit al die lijstjes werd "De 90 van de jaren '90" samengesteld, de ultieme lijst.

De lijst werd verrassend genoeg aangevoerd door "Killing In The Name" van Rage Against The Machine. "Smells Like Teen Spirit" van Nirvana, vaak genoemd als het anthem van de jaren '90, stond verrassend genoeg op 2. "Sabotage" van de Beastie Boys haalde brons. Verder vonden we in de top 10 nummers van Pearl Jam, dEUS, Blur, Bush, Metallica en AC/DC.

Goed nieuws ook voor nostalgici, want Rage Against The Machine gaat mogelijk opnieuw op tournee. Iets wat voor de nummers twee en drie uit het lijstje iets moeilijker ligt, wegens het overlijden van respectievelijk Kurt Cobain in 1994 en Adam Yauch vorig jaar.

De volledige lijst vind je op de website van Studio Brussel. Je kunt er ook de volledige radio uitzending nog eens opnieuw beluisteren.


www.stubru.be/programmas/de5vandejaren90/de90vandejaren90

0 reacties:

Een reactie posten