Scriptieprijs Stichting Lezen 2012 voor Renée Moernaut


De Scriptieprijs Stichting Lezen 2012 gaat dit jaar naar Renée Moernaut voor haar scriptie Van volksverheffing tot 'pretliteratuur'?. Ze krijgt hiervoor een geldsom van 2500 EUR.
De Vlaamse journaliste maakte deze scriptie in kader van haar masteropleiding Journalistiek aan de Brusselse Erasmushogeschool. Haar onderzoek baseert zich volledig op de vraag of de informatie over literaire romans in de media verandert na verloop van tijd. Daarom analyseerde ze o.a. alle boekenbijlages van De Standaard van zo'n 55 jaar terug tot 2011.

[Renée Moernaut verdient deze prijs] omdat ze een ‘genuanceerde cultuurhistorische schets biedt die alle betrokkenen (auteurs, uitgevers, bibliotheken, leesbevorderingsorganisaties, lezers en krantenredacties) aanzet tot dialoog en zelfreflectie.
uit het juryrapport

De volledige scriptie Van volksverheffing tot 'pretliteratuur?' van Renée Moernaut kan je integraal lezen en downloaden via www.scriptiebank.be.

Stichting Lezen Vlaanderen en Nederland organiseren samen deze Scriptieprijs en willen vooral de belangstelling voor leesonderzoek sterk stimuleren. Daarom loven ze een cheque uit aan de auteur die de beste afstudeerscriptie maakt met als hoofdthema 'lezen'. Dit jaar besprak de Stichting Lezen-jury een twintigtal scripties uit verschillende afstudeerrichtingen.

www.stichtinglezen.be | www.lezen.nl

0 reacties:

Een reactie posten