Beste Boekenjuf 2013

Ruth Vande Populiere uit KBO De Horizon in Oudenaarde werd gisteren uitgeroepen tot Beste Boekenjuf 2013. Zij neemt de fakkel over van de Dilbeekse lerares Marleen Coppens. Tijdens een groot slotfeest ontving Ruth haar titel en een geschenkmand met zo'n 100 boeken in. De jury vond haar 'Boekenboom'-project voor leerlingen met een leerachterstand en/of licht mentale handicap de eerste plaats waardig.
Via de boom geven leerlingen de liefde voor boeken door. De boom kan enkel groeien als de leerlingen nieuwe boeken lezen. Door de vele vlijtige lezertjes hangt de boom ondertussen al mooi vol. [...] Het visuele aspect is bij deze kinderen erg belangrijk. Daarom zet ik ook extra in op interactief voorlezen. Zo kunnen de kinderen ook plezier beleven aan boeken die ze zelf niet gelezen krijgen.
Ruth Vande Populiere
Deze vijf overige laureaten krijgen elk een boekenpakket en een aandenkingsbordje dat ze in de klas of op school kunnen uithangen:
  • Els Vocaet - Gemeentelijke Basisschool in Denderleeuw-Iddergem
  • Joris Goeman - Sint-Jozefscollege van Aalst
  • Saar Desteghe - De Ark in Kessel-Lo
  • Vanessa Clovijn - De Varens in Brugge
  • Tom Mariën - Sint-Ursula Klim Op in Lier
Alle 'laureatenverhalen' worden samen met heel wat nuttige tips rond leesplezier en leesbevordering door CANON Cultuurcel gebundeld in een brochure.

www.dehorizon.be
(bron foto: De Horizon)

0 reacties:

Een reactie posten