Bib tipt: 'Harlem Shake' recordpoging Academie Kortrijk

Op vrijdag 8 maart 2013, om 17u30 doen de leerlingen van de Kortrijkse Academie een reuze "Harlem Shake" in het Begijnhofpark van Kortrijk. Ook jij mag meedoen, want de Academie hoopt op een record aantal deelnemers. Dat zijn vooral jongeren, maar ook wie nog jong van geest is, is bijzonder welkom om mee te doen.

Een "Harlem Shake" is het nieuwste internetfenomeen en verkreeg zijn populariteit in februari 2013, naar aanleiding van de release van een video op 2 februari door vlogger "Filthy Frank", met 13.000 volgers op YouTube. Het fenomeen verspreidde zich snel als gevolg van de inspanningen van mensen om de video na te doen. In enkele weken tijd werden meer dan 12.000 video’s gecreëerd met in totaal meer dan 44 miljoen views.

De "Harlem Shake" was oorspronkelijk een single van de Amerikaanse dj en muziekproducent Baauer die op 22 mei 2012 onder het Mad Decent/Jeffree-label werd uitgebracht. De muziek behoort tot het hiphop en bass genre, met golvende synthesizers, harde snare drums, een mechanische bassline en stukken met grommende leeuwen. Het nummer bevat ook samples van de tekst "then do the Harlem Shake" uit het lied Miller Time (2001) van de Amerikaanse hiphopgroep Plastic Little.

In onderstaande video kun je zien hoe het er wereldwijd zoal aan toe kan gaan:De Academie zette dit evenement ook op hun Facebookpagina: www.facebook.com/academiekortrijk?v=app_2344061033. Like en deel deze pagina naar al je vrienden en kennissen zodat er op 8 maart een fantastisch grote Harlem Shake is in het Begijnhofpark!

Meer info: www.kortrijk.be/academie, 056 27 78 60

0 reacties:

Een reactie posten