CVO-VIVO Kortrijk genomineerd voor E-Award 2013

Sinds de Digitale Week 2012 reikt organisator LINC vzw, de "E-award" uit, een prijs voor e-inclusie en digitale mediawijsheidprojecten. De vakjury koos dit jaar 10 laureaten uit.

Het project "ICT-starterskit", een samenwerking van het Expertisenetwerk School of Education en CVO VIVO Kortrijk en de Katholieke Hogeschool Limburg, werd door de vakjury weerhouden. De ICT-starterskit is een online instrument waarbij studenten, bij de instroom in de lerarenopleiding, gescreend worden op hun ICT-vaardigheden. De ICT-starterskit omvat een vijftal inhoudsgebieden, nl. bestandsbeheer, schrijfprogramma’s, presentatiemiddelen, rekenblad, en internet en e-communicatie.  

Dankzij deze methode kan men hiaten in vaardigheden detecteren en opvangen, zodat studenten geen belemmeringen ondervinden in hun participatie aan de lerarenopleiding. In de lerarenopleiding zijn ICT-integratie en -vaardigheden immers van groot belang.

Op 22 maart 2013 wordt de publieksprijs van de E-award 2013 uitgereikt in het Vlaams Parlement.  Via www.digitaleweek.be/dwform/stemformulier-publieksprijs-e-award-2013, kun je stemmen voor dit project!

0 reacties:

Een reactie posten