Schrijf je in voor de Digiquiz!

Bevat een Wikipedia-artikel gemiddeld meer fouten dan een Britannica-artikel? Welke resultaten zijn het meest betrouwbaar bij een zoekactie op Google: degene die helemaal bovenaan staan, de eerste 10 resultaten, of kunnen het net zo goed de laatste zijn? Kan Facebook je surfgedrag volgen, ook als je uitgelogd bent? Is het mogelijk om iemand op te sporen als die persoon de gps-functie van z'n smartphone heeft uitgeschakeld? Wat zijn "apps"? Wat doet een "blogger"? Wat betekent "avatar"?

Met dit soort vragen gaan we tijdens de "DigiQuiz" na hoe goed het gesteld is met jouw "mediawijsheid", en of je wel mee bent met de nieuwste evoluties op vlak van technologie. De quiz richt zich op een algemeen publiek (groepjes uit het verenigingsleven, school, sportclub, ...), niet op 'geeks' of 'techneuten'. Technische kennis zal dan ook van weinig nut zijn. De vragen liggen voornamelijk in de sfeer van mediawijsheid, sociale media, "allpurpose" pc-gebruik, consumentenelektronica en computergeschiedenis.

Praktisch: je kan inschrijven in groepjes van 4 à 5 personen. Gelieve vooraf een groepsnaam te kiezen. De winnaars worden in de bloemetjes gezet met ludieke prijzen (prijzenpot voor de eerste 3). Bar doorlopend open.

Quizmaster: Bart Noels

Wanneer: vrijdag 26 april 2013, 19u30 - 22u30
Waar: Vormingplus, Wandelweg 11, 8500 Kortrijk
Organisatie: CVO-VIVO, Vormingplus, Mentor vzw, bibliotheek Kortrijk
Inschrijven: 056 26 06 00 of www.vormingplusmzw.be
Max. aantal deelnemers: 50
Prijs: € 3

De Digiquiz maakt deel uit van een groot aanbod van activiteiten die doorgaan tijdens de Digitale Week 2013 in Kortrijk. Je vindt het volledig programma via www.kortrijk.be/digitaleweek.

Meer info: www.kortrijk.be/digitaleweek

0 reacties:

Een reactie posten