Triggerfinger ambassadeur Benelux Record Store Day


De Belgische rockgroep Triggerfinger is de ambassadeur van Record Store Day 2013 Benelux. De band uit Lier gooit momenteel ook hoge ogen in binnen- en buitenland.

Record Store Day wordt sinds 2008 georganiseerd op de derde zaterdag van april. Het internationale evenement is bedoeld om onafhankelijke muziekwinkels in de kijker te zetten en mensen aan te sporen om opnieuw een platenzaak binnen te stappen. Dit jaar valt Record Store Day op zaterdag 20 april.

Ter gelegenheid van Record Store Day brengt Triggerfinger een speciale 10" vinyleditie uit met een cover van het nummer "Driveby" van Neil Young. Op de b-zijde van de plaat zullen twee nummers van Triggerfinger uit de soundtrack "Offline" staan.

Op 20 april gaan verschillende miniconcerten door van meer dan honderd artiesten en er zullen verschillende speciale uitgaven aangeboden worden van artiesten zoals Dez Mona en Douglas Firs.

Voor de internationale editie van Record Store Day 2013 is  Jack White, de voormalige frontman van The White Stripes, de ambassadeur.

0 reacties:

Een reactie posten