Vandaag: Boterhammen in de bib met Michel Maus

Vandaag is Michel Maus te gast als spreker in het kader van de lezingenreeks "Boterhammen in de bib", een project van de Kortrijkse bib en Vormingplus Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Michel Maus is professor fiscaal recht, advocaat en tot voor kort raadgever van staatssecretaris John Crombez. Volgens hem fraudeert 1 op 5 Belgen actief. Dat zijn zowel grote tapijtboeren als de man/vrouw in de straat. Iedereen vindt op zijn manier wel achterpoortjes al was het maar door zwartwerk voor klusjes. 'Once you go black, you never go back', schrijft hij in zijn boek over belastingontduiking.
Maus pleit er onder meer voor om de belasting op arbeid te verlagen in ruil voor een hogere belasting op vermogens. 'Verhoog de pakkans, vereenvoudig het systeem en maak dat iedereen zich gelijk behandeld voelt', zo luiden Maus' aanbevelingen.
Benieuwd hoe de heren en dames van de Wetstraat, bezeten door verhalen over Vlaams-Waalse geldstromen, met zijn raad omspringen.

Boterhammen in de bib met Michel Maus - 18.03.12 - 12u15 - Foyer Budascoop - €5 (soep inbegrepen) / CJP: €2,5 - info & tickets: Vormingplus MZW, wandelweg 11 Kortrijk, www.vormingplusmzw.be, info@vormingplusmzw.be, 056 26 06 00

0 reacties:

Een reactie posten