Digitale Week 2013 - 20 april: 'De digitale boekenkast'

Op zaterdag 20 april 2013 gaat de Digitale Week 2013 officieel van start. In gans Vlaanderen is dit de start van een week vol multimedia-activiteiten, steeds gratis of zeer goedkoop. De activiteiten zijn enorm divers en gericht op zowel de beginner als de gebruiker met meer ervaring.

Voor het 5de jaar op rij is er ook in Kortrijk opnieuw een ruim aanbod. De Kortrijkse bibliotheek, OCMW Kortrijk, Vormingplus, CVO-VIVO en Mentor vzw slaan de handen in elkaar en bieden je een resem aan laagdrempelige activiteiten aan. Het volledig programma voor Kortrijk vind je op www.kortrijk.be/digitaleweek of in een handige folder bij alle deelnemende organisaties.

Op de startdag van de Digitale Week in Kortrijk, zaterdag 20 april 2013, gaat ook de "Digibazar" door bij Vormingplus. Enkele medewerkers van de Kortrijkse bib zullen er aanwezig zijn met de infostand "De digitale boekenkast". We informeren je er over de mogelijkheden van e-reading, je kan er vrijuit e-readers uitproberen en we maken je wegwijs in de grote hoeveelheid lees- en boekenapps op tabletcomputers.

Heb je problemen met een tergend traag opstartende Windows pc? Twijfel je om over te schakelen op een iPad of Android tablet? Of kan je beter nog even wachten op de nieuwe lichting Windows 8-toestellen? Met dergelijke vragen kan je terecht op onze "DigiBazar", een beurs waar je kan rondneuzen bij een vijftal standjes (doorlopend tussen 9u30 - 13u):

- "De digitale boekenkast": demo van eBooks op e-reader en tabletcomputer
- "Van analoog naar digitaal": demo van digitalisering dia's/foto's, VHS, vinyl
- "Versnel je Windows-laptop of pc": demo va­n schijfopruiming, systeemregister, defragmentatie
- "Ubuntu Linux": demo van Ubuntu Linux (alternatief voor Windows)
- "Windows 8": demo van Windows 8 op pc, laptop en tablet

Wanneer: zaterdag 20 april 2013, 9u30 - 13u
Waar: Vormingplus, Wandelweg 11, 8500 Kortrijk
Organisatie: CVO-VIVO, Vormingplus, Mentor vzw, bibliotheek Kortrijk
Inschrijven: 056 26 06 00 of www.vormingplusmzw.be
Prijs: gratis

Meer info: www.kortrijk.be/digitaleweek

0 reacties:

Een reactie posten