Zaterdag 4 mei: feestelijke heropening van de centrale bibliotheek!

De vernieuwde centrale bib opent haar deuren op zaterdag 4 mei. Op die dag voorziet de Kortrijkse bib een feestelijke heropening. Om 10 uur is er het officieel gedeelte, waarop iedereen welkom is. Hier komen enkele mensen aan het woord die hun visie geven over de vernieuwde bibliotheek. Doorheen de dag zijn er ook tal van activiteiten gepland in de bibliotheek.

De oranje zaal en het dakterras worden op zaterdag volledig omgetoverd tot een leescafé met een pop up bar. In dit leescafé komt er een programma barstensvol jong (Kortrijks) talent. In de namiddag wordt in de vernieuwde jeugdzone een kinderactiviteit voorzien. Daar is er ook doorlopend een speelse fotoshoot voor kinderen.

Op een "Twitterwall" kunnen bezoekers hun reacties kwijt over de vernieuwde bibliotheek. Zowel in de voormiddag als in de namiddag is er een ludieke toeleiding van de Lange Steenstraat en de Grote Markt naar de Leiestraat. In de voormiddag pikt een ludieke fanfare je op en in de namiddag is er een taxidienst van unieke riksja's.

Let wel:
  • De centrale bibliotheek is op zaterdag 4 mei doorlopend open van 10 tot 16u.
  • Omwille van de officiële opening kan je pas vanaf 10u30 materialen ontlenen.
Nog even de belangrijke vernieuwingen en accenten op een rij:
  • Een moderne en toegankelijke bib

    De vernieuwde centrale bib opent haar deuren op 4 mei. Ze heeft een moderne look door gebruik van frisse kleuren. Een andere opstelling van de collectie maakt het geheel overzichtelijk voor de bezoeker en nodigt uit om aan de vele tafeltjes of in de leuke zetels iets in te kijken of op te zoeken...Er is één centrale onthaalbalie met daarnaast enkele infopunten. Ze is voor iedereen vlot toegankelijk : balies en cataloguspc's zijn onderrijdbaar. Er zijn brede stroken tussen de boekenrekken en voldoende rustpunten. De lift in de inkomhal werd vernieuwd en via duidelijke signalisatie weet je snel waar je iets vindt. De opfrissingswerken namen drie maanden in beslag.
  • RFID en vernieuwde publiekspc's

    Om de bezoeker zelf vlot zijn/haar materialen (boeken, cd's, dvd's,...) te kunnen laten lenen en terugbrengen wordt nu, net als in vele andere bibliotheken, overgeschakeld naar een geautomatiseerde werking via RFID. RFID staat voor "Radio Frequency IDentification". Het laat toe om dankzij geautomatiseerde herkenning boeken en cd's binnen te brengen, mee te nemen en ook de nodige betalingen te verrichten. Daardoor krijgen bibliotheekmedewerkers meer tijd vrij om hun opdracht als informatiebemiddelaar beter uit te voeren en hun nieuwe opdrachten inzake educatie en mediageletterdheid verder te ontwikkelen.

    Concreet betekent dit dat je vanaf 4 mei zelf je materialen ontleent en zelf terug inneemt via een uitleenstation of intelligente innamekast. Betalingen verlopen via een betaalautomaat. Publiekspc's werden vernieuwd en via je bibpas of e-id kan je je voortaan aanmelden.
Meer info: bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00,www.kortrijk.be/bibliotheek

0 reacties:

Een reactie posten