Canvas juryprijs voor 'Expedition to the end of the world'


De documentaire "Expedition to the end of the world" van de Deense documentairemaker Daniel Dencik won gisteren de Canvas juryprijs voor de beste internationale documentaire op het Internationaal Documentaire Festival Docville. Hij is inmiddels al de derde Deense winnaar op het jaarlijkse festival. Daniel Dencik was voordien vooral actief als monteur van films als o.a. "Into Eternity "en "Noi Albinoi". De documentaire vertelt het verhaal van een avontuurlijke boottocht van een aantal wetenschappers en kunstenaars naar het smeltende ijslandschap van Groenland.

De juryprijs voor beste Belgische documentaire ging naar Liesbeth De Ceulaer voor "Behind the Redwood curtain". De documentaire ging enkele dagen geleden in wereldpremière op Docville. De visueel erg knappe film speelt zich af in het Amerikaanse Redwood Forest, waar industrialisering en verstedelijking deze fragiele biotoop ernstig bedreigen.

In de categorie "Weten & Geweten" ging de eerste prijs, geschonken door SABAM, naar "A River Changes Course" van de Amerikaans-Cambodiaanse regisseuse Kalyanee Mam. De film, die handelt over de vernietigende gevolgen van de globalisering en de oprukkende verstedelijking op het Cambodiaanse platteland, won enkele maanden geleden ook al de Grand Jury Prize op het Amerikaanse Sundance Film Festival.
(via: www.docville.be)

Meer info: www.docville.beexpeditionthemovie.dk

0 reacties:

Een reactie posten