CBI Book Award of the Year voor Sheena Wilkinson

De winnaars van de 23ste CBI Book Awards, de belangrijkste Ierse kinderboekenprijzen, werden onlangs bekendgemaakt door de jury. De Britse jeugdauteur Sheena Wilkinson won de CBI Book Award of the Year voor haar jeugdroman "Grounded". Ze won met haar boek ook simultaan de Children's Choice Award, een primeur in de geschiedenis van de CBI's. 

Grounded, een roman voor young adults, speelt zich af in het huidige Belfast en volgt de jonge Declan die worstelt met zijn verantwoordelijkheid als vriendje, zoon, werknemer en vriend. De jury beschouwde dit vervolg op "Taking Flight" als een "krachtige vertelling" en een "onsentimenteel verslag van een tiener".

De Eilís Dillon Award voor debuterende auteurs ging naar Sarah Crossan voor haar roman "The Weight of Water", door de auteur omschreven als "een coming of age verhaal dat niet alleen de angst en de isolatie van vele jonge migranten portretteert, maar ook de moed en veerkracht schetst die vereist zijn om als een jongere een eigen plaats in de wereld te vinden."

Verder werd ook een Judges Special Award uitgereikt aan Anna Heussaff voor "Hóng", een roman over hedendaagse Ierssprekende tieners in een Engelstalige wereld. De Honour Award voor Illustratie ging naar Oliver Jeffers voor zijn prentenboek "This Moose Belongs to Me". De Honour Award voor fictie werd toegekend aan Marie Louise Fitzpatrick voor haar roman "Dark Warning".

(via: vlabin-vbc)

Meer info: www.childrensbooksireland.ie, sheenawilkinson.ponymadbooklovers.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten