Deense regisseur Thomas Vinterberg krijgt Mediaprijs van de EU

De Deense regisseur Thomas Vinterberg ("Festen", "Submarino", "Jagten") krijgt voor zijn nieuw filmproject "Kollektivet" (“De commune”) de Mediaprijs van de Europese Unie (Prix Media). Met deze prijs wil Europa de filmindustrie een steuntje in de rug geven. De prijs wordt toegekend aan het beste nieuwe filmproject met publiekstrekkend potentieel dat in aanmerking komt voor steun van het MEDIA-programma voor bioscoopfilms. De prijs wordt op 19 mei uitgereikt op het Filmfestival van Cannes. Vinterberg deelt de prijs met zijn co-scenarist Tobias Lindholm en producer Sisse Graum. 

“Kollektivet” vertelt het verhaal van het leven in een Deense commune in de jaren 70. Thomas Vinterberg groeide zelf in een vergelijkbare situatie op. De film gaat volgend jaar in productie.

EU-commissaris voor Onderwijs, Cultuur, Meertaligheid en Jeugdzaken Androulla Vassiliou zal de prijs op zondag 19 mei overhandigen aan Vinterberg op het Filmfestival van Cannes. Een mooi geschenk voor zijn 44ste verjaardag. Hiermee volgt hij de Iraanse regisseur Asghar Farhadi ("A separation") op.

In de filmcollecties van de Kortrijkse bib vind je volgende films van Thomas Vinterberg, gratis ontleenbaar:
Meer info: nl.wikipedia.org/wiki/Thomas_Vinterberg

0 reacties:

Een reactie posten