Finaleweek Koningin Elisabethwedstrijd 2013

Vanaf vanavond vindt de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd 2013 voor piano plaats. De ganse week zullen de 12 beste pianisten, geselecteerd uit 283 uitzendingen het beste van zichzelf geven. Aan de hoofprijs hangt een prijskaartje van 25.000 euro vast. Alle finalisten brengen een klassieke sonate (Haydn, Mozart, Beethoven of Schubert), een onuitgegeven werk voor piano en orkest (+/- 10 min.) dat speciaal voor deze wedstrijd werd geschreven en een concerto naar keuze.

De finalisten van 2013 zijn Mateusz Borowiak, Tatiana Chernichka, David Fung, Rémi Geniet, Boris Giltburg, Roope Gröndahl, Sean Kennard, Stanislav Khristenko, Sangyoung Kim, Yuntian Liu, Andrew Tyson en Zhang Zuo.

De volledige kalender van de finaleweek kan je hier raadplegen: Planning finaleweek Koningin Elisabethwedstrijd. Je kan de wedstrijd ook live volgen via deze livestream!

De Koningin Elisabethwedstrijd is een internationale competitie en heeft elk jaar een ander 'thema'. Dit jaar staat de piano centraal, volgend jaar staat de wedstrijd in het teken van zang.

In onze uitgebreide muziekcollectie vind je ook heel wat verzamelcd's terug van de voorbije wedstrijden: doorzoek dus zeker ook eens onze online bibcatalogus!

Meer info: koningin-elisabethwedstrijd.be

2 opmerkingen:

  1. Ik zoek tevergeefs naar een overzichtslijstje van de keuze-concerto's van de finalisten...

    Mgv.
    Johan Laureyns

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Via deze link kan u per laureaat een detailpagina opvragen met o.a. het volledige programma: http://tiny.cc/kew2013finaleprogramma.

    BeantwoordenVerwijderen