Twitteractie #bibkortrijk: jouw mening, vragen of foto's over de vernieuwde bib!

De vernieuwde centrale bib van Kortrijk opent vandaag haar deuren. Ze heeft een moderne look door gebruik van frisse kleuren. Een andere opstelling van de collectie maakt het geheel overzichtelijk voor de bezoeker en nodigt uit om aan de vele tafeltjes of in de leuke zetels iets in te kijken of op te zoeken...Er is één centrale onthaalbalie met daarnaast enkele infopunten. Ze is voor iedereen vlot toegankelijk : balies en cataloguspc's zijn onderrijdbaar. Er zijn brede stroken tussen de boekenrekken en voldoende rustpunten. De lift in de inkomhal werd vernieuwd en via duidelijke signalisatie weet je snel waar je iets vindt. De opfrissingswerken namen in totaal  zo'n drie maanden in beslag.

Om de bezoeker zelf vlot zijn/haar materialen (boeken, cd's, dvd's,...) te kunnen laten lenen en terugbrengen wordt nu, net als in vele andere bibliotheken, overgeschakeld naar een geautomatiseerde werking via RFID. RFID staat voor "Radio Frequency IDentification". Het laat toe om dankzij geautomatiseerde herkenning boeken en cd's binnen te brengen, mee te nemen en ook de nodige betalingen te verrichten. Daardoor krijgen bibliotheekmedewerkers meer tijd vrij om hun opdracht als informatiebemiddelaar beter uit te voeren en hun nieuwe opdrachten m.b.t. educatie en mediageletterdheid verder te ontwikkelen.

Concreet betekent dit dat je vanaf 4 mei zelf je materialen ontleent en zelf terug inneemt via een uitleenstation of intelligente innamekast. Betalingen verlopen via een betaalautomaat. Publiekspc's werden vernieuwd en via je bibpas of e-id kan je je voortaan aanmelden.

Heb je een mening, vragen, tips of foto's over de vernieuwde Kortrijkse bib, twitter dan mee op hashtag #bibkortrijk. Al julie Tweets worden op 4 mei, gedurende gans de dag, live geprojecteerd op een "Twitterwal" in de centrale bib!

1 opmerking:

  1. al de foto's gezien op FB en verlang ernaar om de bib te bezoeken vandaag

    nathalie

    BeantwoordenVerwijderen