Bib tipt: AppLab codefest

Op donderdagnamiddag en -avond 27 juni gaat in "The Level" (Botenkopersstraat 2 te Kortrijk), het nieuwe gebouw van Howest Kortrijk, het "AppLab" event door.

AppLab is een zgn, "hackaton", "appathon" of "code fest", een event waar softwaredevelopers en -designers in kleine teams met open data aan een bepaalde applicatie werken. Meestal is dit een app voor smartphones of tablets of een webapp die in een browser draait.

De bedoeling van AppLab is echter niet om op het einde van de dag enkele afgewerkte producten te kunnen voorstellen. Het is vooral de bedoeling om in groep inspiratie op de doen en nieuwe concepten te laten rijpen. Deze kunnen dan later uitgewerkt en gelanceerd worden zodat alle eindgebruikers er kunnen van genieten. Ze hoeven niet per sé tot een afgewerkt eindresultaat te komen. Inspirerende projecten of concepten kunnen ook al een leuke prijs opleveren.

AppLab wordt, tijdens de Week van het Ontwerpen, georganiseerd door door de opleiding New Media & Communication Technology (NMCT) aan de Hogeschool West-Vlaanderen, in samenwerking met de stad Kortrijk. De onderwerpen voor AppLab gaan dan ook allemaal over de stad Kortrijk. De deelnemers kunnen natuurlijk ook hun eigen onderwerp kiezen. De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor een prijs is dat het onderwerp iets met de stad Kortrijk te maken heeft.

Verneem er alles over via www.nmct.be/opleiding/projects/applab. Je kan er ook gratis inschrijven.

0 reacties:

Een reactie posten