Bib tipt: Week van het ontwerpen - 22 tot 30 juni in Kortrijk

Van 22 tot 30 juni is Kortrijk opnieuw het epicentrum voor Vlaamse creatievelingen. Het ontwerponderwijs en de designindustrie zetten tijdens de Week van het Ontwerpen al voor de negende keer hun beste beentje voor. Een must voor iedereen die geboeid is door creatie en innovatie. De Week van het Ontwerpen is immers niet alleen de grootste tentoonstelling van afstudeerwerken van ontwerpstudenten in Vlaanderen, het is ook het platform bij uitstek waar het ontwerponderwijs, de bedrijfswereld en het grote publiek elkaar ontmoeten en prikkelen.

Inspirerende lezingen

Tijdens de voorbije edities kregen meer dan 50 topsprekers een podium. Gevestigde waarden in design, engineering en architectuur, aanstormend talent uit binnen -en buitenland, toonaangevende buitenbeentjes en beleidsmakers namen het woord in inspirerende voordrachten en panelgesprekken. Ook dit jaar brengt de Week van het Ontwerpen publiek en professionelen samen in een verrijkende dialoog.

Creatieve workshops

Verder illustreren creatieve workshops het ontwerpen in al zijn facetten, van industrieel en digitaal design over juweel- en textielontwerp tot architectuur en grafisch ontwerpen. Designmarkten, tentoonstellingen, installaties, performances, netwerkmomenten en awards maken de Week van het Ontwerpen tot een meeslepende mix voor studenten, bedrijven en andere geïnteresseerden.
Weelde aan exposities

Studenten stellen er hun inventieve creaties voor, innovatieve bedrijven pakken uit met hun nieuwste producten en designbureaus tonen zich van hun beste kant. Op verschillende locaties kan je je laten betoveren door de exclusieve installaties en performances van exposanten uit binnen -en buitenland. Bovendien kan je grasduinen door één van de excentrieke pop-up designmarkten.

Vier unieke locaties

Dit jaar kan je op vier unieke locaties terecht. De NMBS-loods staat in het teken van productdesign en interieur, terwijl de Budafabriek uitpakt met architectuur, gastexpo's en topworkshops. The Level, het nieuwe gebouw van Howest, bundelt alle digitale snufjes en de Gravin Beatrijszaal in het historische stadhuis toont je enkele indrukwekkende juweelontwerpen.

(via: Stadskrant Kortrijk)

Meer info: www.weekvanhetontwerpen.be,  folder (pdf, 0,5 MB)

0 reacties:

Een reactie posten