Erfgoedinzicht ontsluit Oost- en West-Vlaams erfgoed

Wie op zoek is naar Oost- en West-Vlaams erfgoed, kan voortaan terecht op erfgoedinzicht.be. Op deze nieuwe website ontsluiten tientallen instellingen uit beide provincies hun erfgoedcollecties.

Naast een vrije zoekfunctie vind je op Erfgoedinzicht.be ook thema's terug waarin je uitgebreid kunt grasduinen. Wie meer geïnteresseerd is in het erfgoed van één bepaalde stad of streek, vindt de weg via de geografische zoekfunctie. Cultureel erfgoed van dichterbij gaan bekijken kan aan de hand van de evenementenkalender die je de weg wijst naar tientallen activiteiten die doorgaan in Oost- en West-Vlaanderen.

Via de nieuwe website brengen beide provincies i.s.m. CultuurNet Vlaanderen het erfgoed uit hun provincies in kaart. De nieuwe website werd feestelijk gelanceerd tijdens de MovE-ontmoetingsdag (Musea Oost-Vlaanderen in Evolutie, 17 juni 2013). MovE is een samenwerkingsverband van de musea in Oost-Vlaanderen en werkt aan de verbetering van digitale collectieregistratie en de ontsluiting hiervan voor het grote publiek.

(via: faronet.be)

Meer info: erfgoedinzicht.be

0 reacties:

Een reactie posten