Lize Spit wint Write Now! 2013


De Brusselse Lize Spit werd door de Write Now!-jury uitgekozen tot winnares van deze dertiende editie. Met het kortverhaal ordehandhaver won ze eerst de voorronde in Leuven en vorige zondag kon ze in de finale zowel de hoofd- als publieksprijs ook op haar naam schrijven.
Lize Spit is niet aan haar proefstuk toe, ze raakte vorig jaar ook in de finale en publiceerde al kortverhalen in Het Liegend Konijn, Tirade, Meandermagazine, enz. Momenteel werkt ze ook - met de steun van het VAF - aan haar eerste langspeelfilm.

Na haar deelname vorig jaar werd ze al opgemerkt door literaire tijdschriften en in de Volkskrant, en al gaf ze in de facebookgroep van Write Now! 2012 te kennen dat ze vond dat ze het eigenlijk niet meer kon maken om nog mee te doen, op de jurytafel verblufte ze iedereen met een verhaal over de meest schrijnende achtervolging die we in tijden hadden gelezen. Een af verhaal dat er met kop en schouders boven uitstak, treffend, liefdevol en warm. Bovendien zet ze ons als jury te kakken met een bom van een openingszin: ‘Als Wanda een wedstrijdkanarie was, dan zou ze op vorm niet veel punten krijgen.’ Ik vermoed dat deze dame bezig is aan haar debuutroman, en van zodra die uitkomt ren ik als eerste naar de winkel om hem te kopen.
Uit het juryrapport


Write Now! startte oorspronkelijk als een schrijfwedstrijd die enkel in Rotterdam doorging. Gaandeweg werden meer Nederlandse regio's erbij betrokken en vanaf 2007 mochten ook Vlaamse schrijftalenten meedingen naar de hoofdprijs. Alle vijftien finaleteksten van deze editie worden trouwens ook samen gebundeld in het boek Iets te verliezen.

www.writenow.nu

0 reacties:

Een reactie posten