Socialhistoryportal.org: webportaal voor sociale geschiedenis

Het nieuwe webportaal Socialhistoryportal.org groepeert meer dan 880.000 gedigitaliseerde objecten uit 94 gedigitaliseerde collecties. Samen documenteren ze meer dan tweehonderd jaar geschiedenis, van de Franse Revolutie en het begin van de democratie en de arbeidersbeweging in Europa, tot de val van het Oostblok en de opkomst van nieuwe netwerken van sociale bewegingen. Ook het Amsab-ISG werkte mee aan de nieuwe portaalsite.

De collecties zijn afkomstig uit dertien Europese archieven en bibliotheken. De verschillende instellingen werken samen in de International Association of Labour History Institutions (IALHI). Bedoeling is om in de toekomst meer instellingen en collecties bij het project te betrekken.

Naast een uitgebreide grafische voorstelling van de objecten, vind je op Social History Portal ook een databank van tijdschriftartikels over sociale geschiedenis, een nieuwsservice, verschillende digitale tentoonstellingen en een best-practices-wiki voor het onderzoeksdomein van de sociale geschiedenis.

(via: faronet.be)

0 reacties:

Een reactie posten