Women's Prize for Fiction 2013 voor A.M. Homes

Vorige week werd de Women's Prize for Fiction 2013 uitgereikt aan A.M. Homes. Met haar boek Vergeef ons won de Amerikaanse schrijfster £30000 (ca. 35 000 EUR) en een 'Bessie', een uniek bronzen beeldje van Grizel Niven.

Dat A.M. Homes door de jury werd bekroond, kwam eigenlijk best als een verrassing. Er werd immers verwacht dat Hilary Mantel met Het boek Henry - na de Man Booker Prize en Costa Novel Award - ook deze Britse literatuurprijs in de wacht zou slepen.
Op de shortlist stonden verder nog Barbara Kingsolver (Vlieggedrag), Zadie Smith (NW) en Maria Semple (Waar is Bernadette?).

De Women's Prize for Fiction wordt al sinds 1996 uitgereikt, tot vorig jaar nog onder de naam Orange Prize for Fiction. Hun doel is om fictie van vrouwelijke auteurs uit het Engelse taalgebied wereldwijd te promoten.
Vergeef ons komt perfect tegemoet aan de criteria van de Womens's Prize For Fiction: origineel, toegankelijk en uitmuntend. Het boek is genadeloos maar groots, ontzettend fris en humoristisch, vol zwarte humor en daarom - onverwacht - ook emotioneel raak.
uit het juryrapport

www.womensprizeforfiction.co.uk

0 reacties:

Een reactie posten