'Allez, Eddy!' wint filmprijzen

"Allez, Eddy!", het filmdebuut van de Vlaamse regisseur Gert Embrechts won afgelopen weekend twee filmprijzen: de publieksprijs op het 18de Stony Broke Film Festival in Long Island (New York) en een speciale vermelding op het Family Festival in Fiuggi (Italië).

De jeugdfilm won voordien al de prijs voor beste film op het Internationale Kinder- en Jeugdfilmfestival Schlingel in Chemnitz (Duitsland). Jelte Blommaert kreeg er voor zijn rol als Eddy ook de prijs voor Meest Overtuigende Jonge Acteur. Hij kreeg ook de prijs voor Beste Nieuwkomer tijdens de Skykid.com Coming-of-Age Movie Awards waar de film ook werd uitgeroepen tot Beste Internationale Film.
"Allez, Eddy!" is een hartverwarmende komedie over het elfjarig wielertalentje Freddy, zoon van een slager in een idyllisch dorpje in niemandsland. Zijn geïsoleerde leventje wordt volledig overhoop gehaald wanneer in 1975 de eerste supermarkt in het dorp zijn deuren opent. Ter gelegenheid van de opening organiseert de supermarkt een wielerwedstrijd waarbij de winnaar Eddy Merckx zal ontmoeten. Freddy‘s vader is fervent tegenstander van de supermarkt en wil niets van de wedstrijd weten. Freddy schrijft zich toch stiekem in. Door deelname aan de race gaat er een nieuwe wereld open, niet alleen voor Freddy maar ook voor alle mensen om hem heen.

Allez Eddy! vind je terug in de uitgebreide filmcollecties van de Kortrijkse bib. Raadpleeg hiervoor de online catalogus!

(via: cobra.be)


Meer info: www.allezeddy.be

0 reacties:

Een reactie posten