Bib Tipt: Zomerconcerten in Kortrijk - Groove Station

Wie om één of andere reden deze zomer geen exotische oorden opzoekt en de vakantie in eigen stad doorbrengt, hoeft zich daarom zeker niet te vervelen.
In juli en augustus vormt het Kortrijkse Begijnhofpark wekelijks het decor voor leuke zomerconcerten. Dé ideale gelegenheid om vrienden te ontmoeten bij een lekker drankje maar vooral om te genieten van muzikaal talent van eigen bodem. Er is voor elk wat wils, diverse genres komen aan bod en ook lokale dj's geven er een staaltje van hun kunnen.

Op 1 augustus brengt Groove Station ons een mix van reggae, ragga, ska, (new) roots, dancehall en rocksteady.
Bio:
Het moet ergens in 2008 geweest zijn dat Bramma Shanti & Fireman beslisten om hun gezamenlijke liefde voor reggae te delen met de Beljam massive. Beiden werden gebeten door de reggae microbe in de vroege jaren 2000. Wat begon met het verzamelen van vinyl groeide al snel uit tot meer. Bramma en Fireman zetten hun eerste stappen in de soundsystem scene bij Skylarkin' Sound. Daar leerden ze de skills en deden ze de nodige ervaring op. Nadat ze Skylarkin' verlieten bleef het kriebelen om toch weer met iets nieuws te starten: Groove Station, the sound that rules the nation, was geboren. Jugglin Fuego, vroeger aan de slag bij Uruhu sound, vervoegde pas later de crew.

Als reggae soundsystem staat Groove Station voor vibes, verwondering en passie voor Jamaicaanse muziek/cultuur. Als je hen aan het werk hoort, verwacht dan het onverwachte! Je hoort een brede selectie gaande van de vroege foundation tot de laatste dansvloer knallers. Voeg daar nog 100% rauwe energie bij en je hebt een partycocktail waarvan je maar niet genoeg krijgt. Geef de mensen wat ze verlangen, dat is het motto van Groove Station. Als je geluk hebt kun je Lisa Bennett live aan het werk zien op de sound.

Groove Station host ook een eigen radio programma. Het is om de twee weken te beluisteren via www.quindo.be van 21u tot en met 22u. Je hoort er de laatste nieuwe tracks afgewisseld met classics. Er komen ook geregeld gasten langs in de studio voor een babbel of de crew gaat zelf op pad om interviews te doen.

Groove Station deelde de decks met alle grote spelers in de Belgische soundsystem scene alsook met verschillende internationale soundsystems zoals Sir David Rodigan, Herbalize It, Irie Crew, Warrior Sound, Guiding Star, Foundation Sound, Civalizee Foundation.. Ze deden de warm up voor internationale sterren zoals Mr Vegas, Konshens, Busy Signal, Etana, U-Roy, Horace "sleepy" Andy and Pablo Moses om er maar enkele te noemen.

Groove Station is: Bramma Shanti (selector/DJ), Fireman (MC), Jugglin Fuego (selector/DJ) en Lisa Bennett (live zang)


www.zomerinkortrijk.be | www.facebook.com/groovestationsound | www.facebook.com/soulinputradio
foto/bio Grooves Station Sound

0 reacties:

Een reactie posten