Bib Tipt: deBoekenweek van deDingen in Kortrijk


Het Kortrijkse café deDingen wordt deze week een heuse ontmoetingsplaats voor boekenliefhebbers uit Kortrijk en omstreken. Deze week startte - i.s.m. literatuurblogger Meneer Jacques - voor het eerst deBoekenweek, een week vol boeken, poëzie, onverwachte stiltes en wellicht nog heel wat meer.

Gisteren werd deBoek voorgesteld, de eerste roman-in-wording van deDingen. Het concept: de eerste pagina neemt Meneer Jacques voor zijn rekening en daarna wordt die taak overgedragen aan het grote publiek. Iedereen mag één pagina schrijven en dan moet je het boek doorgeven aan iemand uit je omgeving.

donderdag 22 augustus - vanaf 20 u.
Podium voor jonge dichters die hun eigen poëzie of proza voordragen. Met o.a. Fien De Coninck, Tine Moniek, Mattijs Deraedt en Brecht Soenen.

vrijdag 23 augustus - 19.30 u.
Boekdaten i.s.m. Leentje Van Hoorde. Je verslindt boeken? Je houdt ervan om leeservaringen uit te wisselen? Je bent niet vies van een gezellige avond op café? Dan is boekdaten iets voor jou! Gratis en voor niets brengt deDingen je in contact met andere boekenliefhebbers. Happy single, gelukkig getrouwd of hard op zoek? Iedereen is welkom. Breng je favoriete boek mee, neem plaats aan onze boekdatetafel en bereid je voor op een avond vol ontmoetingen.

zaterdag 24 augustus
Boekruilavond: Iedereen kent het wel, je koopt een boek dat er veelbelovend uitziet maar dat je dan uiteindelijk toch niet bevalt. Wel, nu krijg je de kans om die aankopen alsnog goed te maken. Neem alle boeken uit je boekenkast mee die je liever kwijt bent en ruil die om met anderen.

zondag 25 augustus
Stille leesdag: ben je nog op zoek naar dé ideale plaats om in het weekend een krant of boek te lezen? Dan moet je maar op één plaats zijn! Het café wordt omgedoopt in een oord van rust en stilte, zo word je zeker niet gestoord tijdens het lezen. Voor de dorstige lezers worden er schrijfbordjes voorzien om de nodige drankjes te bestellen! Om iedereen die dag toch eens de kans te geven om eens eventjes te praten, wordt er om het uur de stilte verbroken. Dan mag ieder om beurt de zin voorlezen die hij of zij op dat moment aan het lezen was.

meer info via Facebookpagina 'deBoekenweek'

1 opmerking:

  1. DAT is nu pas eens een spetterend idee!!! En vooral het woordje STILTE spreekt tot mijn verbeelding want dat is toch momenteel ver, wat zeg ik, héél ver te zoeken, zeg nu zelf! Ikzelf vind dit nog enkel in mijn eigen tuintje (als er geen vliegtuigen overvliegen...).Christine

    BeantwoordenVerwijderen