Het Penhuis: programma 2013-2014

Het Penhuis wil de ontwikkelingen in de actuele literatuur en filosofie op de voet volgen  waarbij aandacht voor artistieke kwaliteit het uitgangspunt is. Het Penhuis wil geen organisatie zijn die zich richt op literatuur- en filosofiekenners, maar een lage drempel inbouwen en een ruime variatie brengen in het aanbod.

Ook dit seizoen voorziet Het Penhuis een vijftal activiteiten op zondagvoormiddag met telkens een dichter, filosoof of prozaïst die door een gastheer of -vrouw wordt geïnterviewd. Ook het publiek wordt nauw betrokken want vragen stellen aan de uitgenodigde auteurs is altijd mogelijk. Iedereen is welkom!

Dit is alvast de affiche voor 2013-2014.

  • Lieve Joris - zondag 13 oktober 2013
    Joris schrijft reisverhalen waarin Afrika en de Arabische wereld een belangrijke rol spelen. Ze werd al met verschillende prijzen bekroond zoals de Henriëtte Roland Holst-prijs, de Cultuurprijs van de Vlaamse gemeenschap ,de Franse Prix de l’Astrolabe en de Franse Prix Nicolas Bouvier.
  • Jan Brokken - zondag 17 november 2013Brokken begon zijn carrière als journalist, maar schrijft sinds 1986 enkel nog fictionele literatuur. Hij verwierf intussen internationale faam en zijn meest recente boek ‘De vergelding’ (2013) werd bijzonder enthousiast ontvangen bij pers en lezers.
  • Jean-Paul Van Bendegem - zondag 16 februari 2014 Van Bendegem is wiskundige, filosoof en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie. Dit beïnvloedt zijn schrijven erg sterk. Hij schreef onder meer ‘Tot in der eindigheid’ (over de relatie tussen wetenschap en religie) en ‘Over wat ik nog wil schrijven’. Recent publiceerde hij ‘De vrolijke atheïst’, geen academisch opgebouwd betoog maar een hoogst persoonlijk boek met een vrolijke inhoud en een vrolijke vorm.
  • Charles Ducal - zondag 13 maart 2014 Ducal maakte in 1987 een opmerkelijk poëziedebuut met zijn bundel ‘Het Huwelijk’. Sindsdien publiceerde hij nog zeven andere bundels, waaronder de verzamelbundel ‘Alsof ik er haast ben’ die in 2012 verscheen ter ere van zijn zestigste verjaardag.
  • Jonge Gasten: Ann De Craemer en Roderik Six - zondag 27 april 2014 De Craemer liet zich in 2010 opmerken met haar literair-journalistieke reisverhaal ‘Duizend-en-één-dromen. Een reis langs de Trans-Iraanse Spoorlijn’. Een jaar later verscheen haar debuutroman ‘Vurige tong’ waarmee ze de Bronzen Uil Publieksprijs won. Haar recentste roman ‘De Seingever’ verscheen in 2012.
    Six is schrijver, literair recensent en redactielid van De Brakke Hond. Voor zijn debuutroman ‘Vloed ‘(2012) ontving Six de Prijs Letterkunde van de Provincie West-Vlaanderen en mocht hij de Bronzen Uil in ontvangst nemen.
Het Penhuis is een organisatie van de Openbare Bibliotheek Kortrijk, Schouwburg Kortrijk en de stad Kortrijk. De activiteiten gaan telkens door op zondagvoormiddag om 10u30 in de Oranjerie van het Broelmuseum, Broelkaai 6, Kortrijk (tenzij anders vermeld) | 7 EUR (drankje inbegrepen) - reserveren via UiT in Kortrijk, 056 23 98 55 | http://hetpenhuis.blogspot.com | www.facebook.com/hetpenhuis

0 reacties:

Een reactie posten