Bib tipt: Openingsfeest jeugdcentrum Tranzit

Weinig steden hebben zo'n origineel jeugdcentrum als Kortrijk. Het nieuwe JOC is ondergebracht in de oude NMBS-loods op Kortrijk Weide. Een bus en een treinstel doen dienst als kantoorruimte en vergaderzaal voor de jeugddienst. Door de wagon in de loods te plaatsen wordt hiermee de oorspronkelijke functie van het gebouw benadrukt.

De nieuwe infrastructuur is niet de enige verandering voor het jeugdcentrum. Ook de inhoudelijke werking krijgt een facelift. De Kortrijkse jeugd krijgt voortaan de kans om mee het activiteitenaanbod uit te stippelen. Volgens coördinator Bert Nauwynck: "Op die manier kunnen we steeds inpikken op nieuwe trends", "We werken voornamelijk met workshops, maar ook wie liever zelfstandig aan een nieuwe hobby werkt, kan bij ons terecht. Tranzit heeft een aantal ruimtes die je voor een spotprijsje kan gebruiken. Je vindt er zelfs een repetitieruimte en opnamestudio."

Tijdens vakantieperiodes voorzien de jeugdwerkers een aantal zgn. proevertjes. Zo kan je éénmalig iets uitproberen. Bevalt het je, dan kan je je tijdens het schooljaar verder verdiepen door een workshopreeks te volgen. Wil je je meer specialiseren? Dan verwijzen de jeugdwerkers je graag door naar instanties die jou verder op weg kunnen helpen. Uiteraard staan de verschillende ruimtes ook ter beschikking van het lokale jeugdwerk, en kan je - net zoals in het vorige JOC - gebruik maken van de fuifzaal!

Tranzit, dit is de naam van het nieuwe jeugdcentrum op Kortrijk Weide. Kortrijkzaan Maarten Deketele bedacht de naam: "Het klinkt niet alleen goed, maar het verwijst ook naar de industriële ziel die de voormalige nmbs-loods uitstraalt. Bovendien verwijst het woord transitie naar structurele overgang, wat dan weer verwijst naar de overgangsperiode naar de volwassen wereld."

Feest tijdens openingsweekend

Op zaterdag 14 september 2013, vanaf 12u, stelt het stadsbestuur zowel de infrastructuur als de vernieuwde werking voor aan het grote publiek. Je kan er via verschillende workshops en initiaties kennismaken met het aanbod. Dit dag staat ook een festival gepland en kan je een kijkje nemen naar de graffitispuiters die de achterliggende muur van de loods onder handen nemen.

Nieuwe openingstijden

Je kan voortaan terecht in het jeugdcentrum op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 15 tot 18 uur. Op woensdagmiddag is Tranzit open van 12 tot 18 uur. Meer info vind je binnenkort op de vernieuwde website: www.jctranzit.be.

Openingsfeest Jeugdcentrum Tranzit - 14.09.12 - vanaf 12u - Magdalenastraat 48 in Kortrijk, 056 27 73 40, www.jctranzit.be of facebook.com\jockortrijk

0 reacties:

Een reactie posten