Verwendag 2013: het programma!

Naar aloude gewoonte zet de Bibliotheekweek 2013 (12 tot 20 oktober 2013) de Vlaamse bibliotheken een week lang in de kijker. Onder de noemer "Kom binnen en zet u" zorgt de Kortrijkse bib op de verwendag op zaterdag 12 oktober voor een gezellig programma. Er is verwennerij in de Kortrijkse (buurt)bibliotheken en je maakt ook kans op enkele leuke prijzen. In de centrale bib kan je niet alleen op consultatie bij onze experten/dokters (zie onder), je vindt er ook een leescafé en een heus Guitar Hero tornooi.

Om duidelijk te maken dat je met allerlei vragen in de bibliotheek terecht kan, is er op de verwendag van de bibliotheekweek op zaterdag 12 oktober een regionaal programma. Die dag bieden alle dertien bibliotheken onderdak aan een expert/dokter bij wie je terecht kan met een vraag over een bepaald onderwerp. In de centrale bib van Kortrijk kan je met je interieurvragen terecht bij Filip Deslee (bekend van het televisieprogramma Huizenjacht), Belpop-encyclopedie Jan Delvaux en twee enthousiastegezelschapsspelletjesdokters die je alle knepen van het spel leren.

Een overzicht van het programma van de verwendag:

Verwendag 12 oktober 2013
 • Programma centrale bib:

  Op consultatie bij interieurarchitect Filip Deslee
  Zaterdag 12 oktober 2013 - 10.15 u. tot 12.15 u.

  Hoe geef je die zetel een mooi plaatsje in je interieur? Je wil wat meer licht in je eetkamer of je wil je tuin groter laten ogen dan hij eigenlijk is? Het is voer voor onze interieurexpert Filip Deslee, bekend van het populaire televisieprogramma ‘Huizenjacht' op VT4. Niet alleen geeft hij raad in zijn vele interieurboeken, hij lost ook zelf interieurvraagstukken op met zijn eigen - in 2009 opgerichte - ontwerpbureau. In de bibliotheek geeft hij je in kleine groepjes wat persoonlijk advies! Wees er snel bij.

  Heb je al een prangende vraag voor Filip Deslee? Stuur die dan door vóór 30 september naar bibliotheek@kortrijk.be. Uit de binnengekomen vragen selecteert Filip Deslee er één die hij in de week voor de verwendag beantwoordt op onze biblog! Voeg ook een foto toe zodat Filip Deslee je op de best mogelijke manier kan helpen.

  Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - gratis - Kunsthoek

  Op visite bij muziekdokter Jan Delvaux
  Zaterdag 12 oktober 2013 - 10.15 u. tot 12.15 u.

  Voor informatie over Belgische muziek ga je best te rade bij Belpop-encyclopedie Jan Delvaux. Volgens Bart Peeters weet hij meer over de Belgische popmuziek dan Wikipedia! De muziekdokter put uit zijn grote archief en gunt je enkele muziektips. Hij laat je muziek horen die bij je smaak past. Wees gerust, je komt gegarandeerd niet met lege handen thuis. Tip: op 16 oktober 2013 kan je in de Kortrijkse schouwburg Belpop Bonanza bijwonen. In deze voorstelling gaat Jan Delvaux dieper in op de Belpop-geschiedenis.

  Heb je al een prangende vraag voor onze muziekdokter? Stuur die dan door vóór 30 september naar bibliotheek@kortrijk.be. Uit de binnengekomen vragen selecteert onze muziekdokter er één die hij in de week voor de verwendag beantwoordt op onze biblog.

  Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - gratis - Muziekzone

  Weet je wat? We spelen een spel vandaag... met de spelletjesdokters
  Zaterdag 12 oktober 2013 - doorlopend

  Heb je ooit al eens een gezelschapsspel willen spelen maar had je geen zin om de regels te doorploegen? Geen spel is te moeilijk voor onze spelletjesdokters. Ze kiezen samen met jou een spel en leggen uit hoe het gaat. Valsspelers niet toegelaten!

  Heb je al een prangende vraag voor onze spelletjesdokters? Stuur die dan door vóór 30 september naar bibliotheek@kortrijk.be. Uit de binnengekomen vragen selecteren onze spelletjesdokters er één die ze in de week voor de verwendag beantwoorden op onze biblog.

  Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - gratis - Jeugdzone (kinderen), Forum (volwassenen)

  Kom binnen en zet u... in ons leescafé
  Zaterdag 12 oktober 2013 - doorlopend

  "Een geslaagd experiment", althans dat is wat de bezoekers vonden van ons leescafé tijdens de heropening van de bibliotheek. En ook, ‘voor herhaling vatbaar'. Toegegeven, het wordt een stuk moeilijker een huiselijke sfeer op te roepen als je niet op tijd en stond een flinke mok koffie aan je lippen kan zetten. Tijdens de verwendag vind je in onze Oranje Zaal een pop-up leescafé. Je kan er een kopje koffie of thee drinken en kinderen kunnen er genieten van een fruitsapje. In de namiddag verwent het bibpersoneel je met de lekkerste taartjes en gebakjes.

  Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - Oranje zaal - Dessertbuffet enkel in de namiddag en zolang de voorraad strekt

  Guitar Hero tornooi
  Zaterdag 12 oktober 2013 - 14 u. tot 16 u.

  Rijg je moeiteloos de meest legendarische gitaarriffs aaneen? Ga je door de knieën om toch die ene monstervette gitaarsolo uit je gitaar te slaan? Neem dan deel aan het Guitar Hero tornooi. In dit tornooi schuift de bib je een plastic gitaar toe en laat je vervolgens de meest gedurfde combinaties maken. De druk is groot want wie de noot verkeerd aanslaat, riskeert niet alleen de kwade blikken van zijn/haar bandleden maar maakt ook geen kans op één van de leuke prijzen die we aan de winnaars schenken.

  Openbare Bibliotheek Kortrijk, Leiestraat 30, Kortrijk - Gamehoek - gratis - Inschrijven via bibliotheek@kortrijk.be, 056 27 75 00 of aan de onthaalbalie van de centrale bibliotheek
 • Programma buurtbibliotheken:

  Vrij podium in Buurtbib Aalbeke
  Zaterdag 12 oktober 2013 - 10 u. tot 12 u.

  De buurtbibliotheek en het ontmoetingscentrum van Aalbeke slaan op 12 oktober 2013 de handen in elkaar en voorzien een vrij podium voor muzikanten. Ondertussen kan je in het ontmoetingscentrum iets drinken.

  Buurtbibliotheek Aalbeke, Moeskroensesteenweg 69, Aalbeke - gratis

  Voorleessessie in Buurtbib Lange Munte
  Zaterdag 12 oktober 2013 - 10 u. tot 12 u.

  In de buurtbibliotheek van Lange Munte leest een kwieke vertelster enkele leuke verhalen voor aan kinderen van 6 tot 8 jaar. De vertelsessie start om 11 u. en is vrij toegankelijk voor iedereen. Ondertussen kunnen de ouders iets drinken in het buurthuis.

  Buurtbibliotheek Lange Munte, Lange Munteplein 7, Kortrijk - gratis
   
 • Activiteiten tijdens de bibliotheekweek

  Je favoriete lees-, kijk- of luisterplekje in de bib
  Deelname tot 30 september 2013 - Presentatie tijdens de bibweek

  Naar aanleiding van de jaarlijkse bibliotheekweek (12 tot en met 19 oktober 2013) organiseert de bibliotheek van Kortrijk een fotowedstrijd.

  We willen graag weten wat je favoriete lees-, kijk- of luisterplekje is. Iedereen kan gratis deelnemen. Bezorg ons maximaal twee digitale foto's via deze link. Je vindt er ook alle voorwaarden om deel te nemen aan de wedstrijd.

  Opgepast: deelnemen is mogelijk tot 30 september 2013. De top drie zal door een jury gekozen worden en tegen de beslissingen van de jury is geen verhaal mogelijk. De winnende fotografen krijgen een prijs. Alle ingestuurde foto's zullen te zien zijn op de verwendag van de bibliotheekweek op zaterdag 12 oktober 2013! 

0 reacties:

Een reactie posten