Bib tipt: Lezing Gert Keunen: 'Alternatieve Mainstream'


Op woensdag 30 oktober 2013 geeft Gert Keunen de lezing "Alternatieve mainstream" in De Kreun in Kortrijk.

Gert Keunen (°1969) is een Vlaams muziekpublicist, componist en frontman van de muzikale projecten Briskey en Briskey Big Band. Hij is ook professor Muziekgeschiedenis en Muziekindustrie aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, Conservatorium Gent, de Provinciale Hogeschool Limburg en gastprofessor aan het Rits. Als auteur van naslagwerken als "Surfing On Pop Waves" en "Pop, een halve eeuw beweging" werd hij in Vlaanderen een belangrijk aanspreekpunt in het professionele muziekleven.

'Alternatieve mainstream' biedt inzicht in de selectiemechanismen van het Vlaamse muziekwereldje en dan specifiek bij de muziek die zich afzet tegen de 'echte' mainstreammuziek; het circuit rond Studio Brussel, Humo, Rock Werchter en Pukkelpop.

De auteur creëerde de term 'alternatieve mainstream' voor muziek die dan wel een zekere liefde cultiveert voor undergroundwaarden, maar tegelijk toch gecommercialiseerd wordt.

Waarom krijgt bepaalde muziek nationale aandacht? Hoe ontstaan hypes? Hoe werkt airplay op de radio? Wat met boekingsagenten en platenfirma's? Kortom, 'alternatieve mainstream' biedt een totaalbeeld van de Vlaamse muziekindustrie.

Lezing Gert Keunen - Alternatieve Mainstream | De Kreun, Conservatoriumplein, 8500 Kortrijk | woensdag 30 oktober 2013, 20 u. | gratis | reserveren via pop-up@dekreun.be (max. twee personen per mail!) | een samenwerking van De Kreun, Theoria en Openbare Bibliotheek Kortrijk
bron tekst

0 reacties:

Een reactie posten